Gedragsbegeleiding

We willen allemaal graag genieten van en met onze hond. Helaas kan het zijn dat dat niet lukt omdat je tegen probleemgedrag aanloopt. Of je hond enorm ziet worstelen door bijvoorbeeld angsten. 

 

Daar kan ik je bij helpen!  Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag. Welke emoties, triggers en factoren zorgen ervoor dat je hond doet wat hij doet. Door daar meer inzicht in te krijgen, kunnen we werken aan een oplossing die niet alleen fijn is voor jou, maar ook voor jouw hond! 

 

En omdat fysiek ongemak of pijn vaak een (grote) rol speelt bij probleemgedrag, kijk ik niet alleen naar het gedrag van je hond, maar ook naar zijn fysieke gezondheid.

Welzijn centraal

In mijn behandelingen staat het welzijn van jou en jouw hond centraal. Een samenwerking op een positieve manier zonder dwang, druk, angst of intimidatie. 


Een goede band tussen jou en je hond is de basis. Een hond die altijd op jou kan vertrouwen, werkt graag met jou samen. En met jouw steun stapt hij een stuk zekerder de wereld in.  

Op maat

Elke hond is een individu, elk mens ook. Daarom kijk ik naar een oplossing die werkt voor jou en voor jouw hond. 

 

Je ontvangt van mij een uitgebreid behandelplan op maat. Dat bij jullie past!

Extra opties

Vervolgsessies

Heb je na het consult (incl. nazorg per telefoon en mail) nog behoefte aan extra persoonlijke begeleiding? Dan kun je kiezen voor Individuele Begeleiding.

 

Voor klanten die een gedragsconsult hebben afgenomen geldt een aangepast tarief. 

Massagetherapie

Hondenmassage is een hele fijne ondersteuning bij honden met gedragsproblemen. Een hond die de wereld als spannend ervaart, heel druk is of vaak gestrest, is veel in zijn hoofd bezig en zich minder bewust van zijn lichaam. En met een vol hoofd, kun je niet goed leren.

 

Ook zet de spanning die hij ervaart zich vaak vast in het lichaam. En zit je hond niet lekker in zijn vel, dan kan hij vaak ook minder goed omgaan met prikkels in zijn omgeving.  

 

Massage zorgt voor meer lichaamsbewustzijn, ontspanning en stressreductie. 

 

Daarnaast zorgt massage voor het versterken van jullie band. Wederzijds vertrouwen dat nodig is voor een goede samenwerking. 

 

Voor klanten die een gedragsconsult afnemen, geldt een verlaagd tarief.

Online

Soms is een bezoek aan huis is niet mogelijk. Dan kan, bij uitzondering, een gedragsconsult ook online plaatsvinden.

 

In plaats van het bezoek aan huis vindt het gesprek via Zoom plaats. Observatie van het gedrag, lichaam en beweging van jouw hond vindt plaats door middel van filmpjes. Uiteraard is een palpatie van het lichaam op aandachtsgebieden in dit geval niet mogelijk.

 

Verder verloopt het consult zoals beschreven.

Consult

Ben je niet op zoek naar een zogeheten”quick fix”, maar wil je tijd en energie stoppen in een oplossing die zowel voor jou als jouw hond werkt? Dan help ik je graag!

 

Voorafgaand aan het consult ontvang je een uitgebreid intakeformulier om mij meer inzicht te geven in het probleem dat speelt, jouw hond, jullie leefsituatie, zijn verleden, ervaringen en gezondheid. 

 

 

In een bezoek aan huis maak ik kennis met jou en jouw hond en nemen we het intakeformulier samen door. Daarnaast doe ik een observatie, waarbij ik kijk naar de lichaamshouding en beweging van je hond en een palpatie, waarbij ik het lichaam afvoel op aandachtsgebieden. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5-2 uur. 

 

 

Met deze informatie stel ik een uitgebreid behandelplan voor jullie op.  Na ontvangst van het behandelplan heb je waarschijnlijk nog vragen. We plannen daarom nog 2 keer een telefonisch consult van 30 minuten in. Tevens ben ik tot 2 maanden na het consult per e-mail bereikbaar voor vragen. 

Stress

Een overvolle stressemmer speelt vaak een grote rol bij probleemgedrag. Maar hoe werkt dat nou precies? Dat leg ik uit in dit filmpje.

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 11 beoordelingen
×