Workshops, Lezingen & Masterclasses

Zelf je hond leren ondersteunen met hondenmassage kan heel nuttig én leuk zijn. Samen ontspannen en jullie band versterken. Maar ook je hond helpen wanneer er milde lichamelijke klachten spelen of wanneer je hond snel stress ervaart. Met hondenmassage kun je juist ook klachten voorkomen.  

 

Een workshop kun je privé volgen, helemaal op maat voor jouw hond of in een groep.

 

Naast workshops draag ik ook graag mijn kennis over in lezingen en masterclasses. Dit doe ik voornamelijk in samenwerking met mijn collega Loeske IJzerman van VolgjeHond in ons project Adoptiehond.  

 

Wanneer je echt problemen, zowel fysiek als in gedrag, ervaart met jouw hond. Dan is massagetherapie of gedragsbegeleiding waarschijnlijk meer geschikt. 

Privéworkshop Hondenmassage

Deze workshop wordt helemaal afgestemd op jouw hond. Een workshop geschikt voor een pup, puber, volwassen of senior hond.


Vooraf ontvang je een uitgebreid intakeformulier om mij meer inzicht te geven in jouw hond, zijn gedrag, gezondheid, geschiedenis en leefsituatie. 


In ca. 2,5 – 3 uur leer ik jou wat massage kan doen voor je hond. Hoe je aandachtsgebieden in het lichaam opspoort, hoe je een massage opbouwt en waar je op moet letten. We gaan aan het werk met verschillende massagetechnieken. Hierbij kijken we wat bij jou en jouw hond past. Wat de fijnste benadering is voor jouw hond en welke technieken en wijze juist jouw hond ondersteunen. 


Indien gewenst ontvang je nog wat extra tips, naast massage, om je hond zo goed mogelijk te ondersteunen. 


Dit alles binnen de grenzen van jouw hond. We kijken wat je hond aankan en prettig vindt. Na afloop heb je genoeg kennis om jouw hond een op hem afgestemde ontspanningsmassage te geven.


Wil je hondenmassage professioneel gaan inzetten? En honden van klanten met massage ondersteunen? Dan kun je de opleiding tot Kynologisch Masseur volgen. 

Locatie

Een privéworkshop kan aan huis of op mijn locatie in Millingen aan de Rijn plaatsvinden. Net wat voor jou en jouw hond het prettigste is.

 

Een groepsworkshop vindt plaats op mijn locatie in Millingen aan de Rijn of een externe locatie in de omgeving Nijmegen. 

 

Heb je zelf een geschikte locatie waar je een workshop wilt organiseren of een evenement waar je mensen kennis wilt laten maken met hondenmassage? Dan kom ik graag jouw kant op. 

Groepsworkshop Hondenmassage

In deze workshop leer ik je hoe je je hond een ontspanningsmassage kunt geven. We werken in een kleine groep op ruime afstand van elkaar. 

 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

  • Het nut van hondenmassage
  • Aandachtsgebieden opsporen door middel van kijken (observeren) en voelen (palperen)
  • Masseren binnen de grenzen van je hond. Hoe doe je dat?
  • De opbouw van massage, waar let je op?
  • Verschillende massagetechnieken
  • Wanneer mag je niet masseren?

 

Een groepsworkshop hondenmassage is alleen geschikt als jouw hond fysiek gezond is. Ook moet het voor jouw hond prettig en mogelijk zijn om in één ruimte met andere honden en mensen te verblijven. Heeft jouw hond fysieke klachten of gedragsproblemen dan is een privéworkshop hondenmassage, massagetherapie en/of gedragsbegeleiding meer geschikt. 

 

Wil je een groepsworkshop volgen?  Neem dan vrijblijvend contact op. Een datum wordt in overleg gepland of aangekondigd op de Facebook pagina van KynoPlus. 

 

Een groepsworkshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers. 

Lezingen & masterclasses

Samen met mijn collega Loeske IJzerman verzorg ik diverse (online) lezingen en masterclasses vanuit ons project Adoptiehond

 

Lezingen waarbij hondengedrag en hondenwelzijn centraal staat. Onderwerpen als: angst, agressie, stress, lichaamstaal & spel, de begeleiding van je adoptiehond komen allemaal aan bod. 

 

In onze masterclasses staat altijd 1 onderwerp centraal. Denk aan neuswerk, hondenmassage, maar ook moeite met bezoek, moeite met alleen zijn, de uitvallende hond en nog veel meer….

 

Wij willen graag zoveel mogelijk mensen informeren met als doel: het beter begrijpen en begeleiden van jouw (adoptie)hond!

 

Wil je ons uitnodigen voor het verzorgen van een lezing op jouw locatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 11 beoordelingen
×