Mijn honden, 

mijn beste leermeesters…

Elke dag geniet ik weer dat ik mijn passie in mijn werk mag stoppen. Het welzijn van dieren is enorm belangrijk voor mij, altijd al geweest.
 
In 2012 heb ik de sprong gewaagd. Van mijn kantoorbaan naar ‘hondenbaan’. Door de jaren heen heb ik meerdere opleidingen, cursussen, workshops, bijscholingen en lezingen gevolgd. Inmiddels ben ik Kynologisch Massagetherapeut, Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut i.o.
En ik raak niet uitgeleerd. Open minded blijven en blijven verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag en hondenmassage vind ik heel belangrijk.
 
Daarnaast vind ik het heel leuk en belangrijk om mijn kennis weer over te dragen aan anderen. Dit doe ik niet alleen met workshops en lezingen vanuit KynoPlus. Maar ook als docent bij Kynomassage waar ik mensen mag opleiden tot Kynologisch Masseur en de cursus voor hondenprofessionals: “Bewust Aanraken” mag verzorgen.
 
Mijn grootste leermeesters zijn mijn honden. Zuco en Saar die er niet meer zijn en Pepita en Mouss waar ik nog elke dag van mag leren en genieten. Alle 4 honden met een rugzak. Van het kleine rugzakje van Zuco tot de enorme, goed gevulde backpack van Mouss. Zonder hen zou ik wel de kennis hebben, maar niet de ruime ervaring.
 
Ze hebben mij geleerd dat geen enkele hond hetzelfde is en elke hond op een andere, eigen manier begeleid moet worden. Ook heb ik geleerd dat het samenleven met een hond met gedragsproblemen een hele uitdaging kan zijn. Maar ook hoe mooi het is als je ziet hoe een hond, met de juiste begeleiding, opbloeit en weer kan genieten van het leven.
 
Odette Meijer

Mag ik je 

voorstellen aan…

Zuco

onze eerste adoptiehond uit Griekenland. Zuco was een echte allemansvriend. Hij was ziek en bleek pijn te hebben. Dat uitte hij niet alleen fysiek, maar ook mentaal in angst. Mijn eerste ervaring hoeveel invloed het lichaam heeft op gedrag. Door mijn zoektocht om Zuco zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, kwam ik bij massage terecht. Een fantastische manier om hem fysiek en mentaal te kunnen helpen. Mede door massage bloeide hij op en heeft hij in de jaren die hij nog had, alles eruit gehaald wat erin zat. En voor mij is het niet alleen bij de basisopleiding massage en het helpen van Zuco gebleven 😉

Saar

Zij was onze tweede adoptiehond uit Griekenland. Zij kwam bij ons in noodopvang. Saar was toen 9 jaar en had al meerdere adressen gehad. Ze blafte en gromde uit angst alles weg en bouwde heel snel spanning op. Ze toonde geen eigen initiatief, wist eigenlijk niet zo goed hoe ze hond moest zijn. Saar zien ontpoppen tot echte hond was één van de mooiste dingen om te zien. Ergens achter dat enorme pantser zat een zachtaardige, lieve, trouwe en zelfs een beetje ondeugende hond. Ook Saar had fysieke problemen die invloed hadden op haar gedrag en haar gedrag had invloed op haar fysieke gestel. Weer kwamen mijn massageskills goed van pas. Zij was onze eerste foster failure…

Pepita

een dame apart. De meest bijzondere hond tot nu toe. Onze eerste Roemeense adoptiehond. Pepita had nog niet in huis en met mensen samen geleefd toen ze bij ons kwam wonen. Ze had 1,5 jaar op straat geleefd en is in een gemeenteshelter bevallen van haar pup. Pepita was zeer prikkelgevoelig en andere mensen en honden vond ze veel te spannend. Aanraking was teveel. Pepita had dus heel veel te leren en te verwerken. We zijn nu jaren verder en ze is de rust zelve in huis. Mensen vindt ze steeds leuker, maar onbekende honden zijn af en toe nog een uitdaging. We zitten nog steeds in een leerproces, maar ze moest dan ook van ver komen. Ook bij Pepita speelt pijn een rol door een trauma in haar rechterheup. Van niet graag aangeraakt worden, kan ze er nu geen genoeg meer van krijgen. Zowel fysiek als mentaal kan ik haar nu dagelijks ondersteunen met massage. Ze komt er zelfs om vragen.

Mouss

woont sinds eind 2019 bij ons. Onze 4e adoptiehond en 2e foster failure. Vlak na het overlijden van Saar werd ons gevraagd of we hem konden opvangen. Dat kwam wat rauw op ons dak, maar ze zaten echt omhoog. Mouss was namelijk vrij complex en al meerdere keren herplaatst. Hij is allesbehalve zo knuffelbaar als hij eruit ziet. In zijn eerste periode van zijn leven als kettinghond heeft Mouss geleerd dat vluchten niet kon, bevriezen niet veel zin had en agressie dé manier was om ‘gevaar’ op afstand te houden. Opgroeiend aan de ketting heeft hij waarschijnlijk niet veel meegekregen van de buitenwereld. Veel is daarom nieuw, spannend en ziet hij als gevaar. En bij gevaar doet hij wat hij geleerd heeft: agressie inzetten. Wij vinden het mooi om te zien hoe Mouss ontdooit, leert dat wat hij als gevaar zag, helemaal niet zo spannend of gevaarlijk is. Zich ontpopt als een vrolijke clown en steeds meer contact zoekt. Wij zijn geen gevaar meer voor hem. Pepita is zijn steun en toeverlaat. Zij, die ooit zelf geen raad wist met het leven in huis, is nu de stabiele factor in het leven van Mouss. En het zal je niet verbazen, ook bij Mouss speelt pijn een rol. Helaas kan ik hem nog niet ondersteunen met massage, want aanraking is voor nu nog een stap te ver. Hoe ironisch, een massagetherapeut met een hond die niet aangeraakt kan worden 😉

Last but not least….mijn steun en toeverlaat: man Olaf. En niet te vergeten onze lieve katten Appie en Woody. 

 

Allen ben ik enorm dankbaar voor wie ik nu ben!

Mijn opgedane kennis...

Opleiding

2020 – Kynologisch Gedragstherapeut (Annorlunda)
2020 – Kynologisch Instructeur (Annorlunda)
2016 – Kynologisch Sportmasseur (Kynomassage)
2018 – Kynologisch Massagetherapeut (Kynomassage)
2015 – Kynologisch Masseur Gevorderd (Kynomassage)
2015 – Kynologisch Masseur Basis (Kynomassage)
2013 – Erkende Hondenuitlaatservice (Martin Gaus Academie)
 

Cursussen

2020 – Emmett Therapie voor Honden – Module 1 (Emmett4Animals)
2018 – Enterisch Zenuwstelsel Honden (Into The Wild)
2017 – Craniaal Sacraal Therapie (Bewust Balans)
2017 – Energetisch Bewustzijn (Kynomassage)
2016 – EHBO voor Honden (Kynomassage)
2016 – Deskundig Voedingsadviseur Honden (Lotte’s Logica)
2016 – Triggerpointmassage voor Honden (KynoCompleet)
2013 – Hondentaal (Martin Gaus Academie)

Workshops

2017 – Etherische Oliën Dieren (Dier en Beleving)
2017 – Energetisch Werken met je Hond (Paws Up)
2017 – Workshop Neusspel (Neusspel Brabant)
2017 – Ttouch (Kynomassage)
2016 – Haptonomie (BeMoved)
2016 – Voeding Hond Zelf Samenstellen (Lotte’s Logica)
2016 – Behaviour Adjustment Training (BAT) (Monique Bladder)
2015 – Massage voor Herplaatsers (Kynomassage)
 

Praktijkdagen

2020 – Snijzaal Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (Kynomassage)
2019 – Meeloopochtend Orthomanueel Dierenarts Iris van Deur
2019 – Snijzaal Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (Kynomassage)
2018 – Snijzaal Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (Kynomassage)
2016 – Snijzaal Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (Kynomassage)
 

Seminars

2019 – Emoties bij Honden – 2 daags (Daniel Mills)
2019 – Hersenziektes bij de Hond (Paul Mandigers)

Lezingen

2020 – Agressie Genuanceerd (HondenLot)
2019 – Pubers en Hormonen (Sam Turner)
2019 – Neurologische problemen, rugproblemen en revalidatie (Iris van Deur)
2019 – De Emotionele Belevingswereld van Honden (HondenLot)
2017 – Braces en Protheses op Maat (Orthopedieren)
2017 – Systemisch Werken vanuit Diergeneeskundig Perspectief (Eduard Deckers)
2016 – Behaviour Adjustment Training (BAT) (Monique Bladder)
2015 – Stress bij Honden (Monique Bladder)
 
 

Kennis is zilver, 

persoonlijke ervaring goud.

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 11 beoordelingen
×